Båtförsäkring

Om du äger eller funderar på att köpa en båt så är det bra att veta varför du bör försäkra den. Det är faktiskt på det sättet att du inte har någon juridisk skyldighet att försäkra din båt – som du har för din bil eller MC. Vad du bör ha i åtanke är att båtar är väldigt dyra. Även en rutinerad förare begår misstag och visar det sig att du behöver reparera din båt är det inte billigt utan en försäkring. Om det inte ingår i din ursprungliga försäkring kan du hos de flesta försäkringsbolag addera en tilläggsförsäkring som skyddar dig vid stöld – vare sig det gäller din motor eller hela båten.

Skyddar för mer än vid stöld

Båtförsäkringar skyddar för mer än vid stöld. För att jämföra försäkringar kan du besöka den här sidan. En båtförsäkring kan omfatta följande områden:

  • Ansvarsskador – om du vill krävd på en betalning efter skada.
  • Brand eller stöld – om du blir stulen.
  • Sjöskada – uppstår en skada vid kantring kan du få ersättning för det.

Vidare finns det ytterligare ett 20-tal kategorier som omfattar skydd för dig.

Se till att få en korrekt värdering

När du försäkrar din båt baseras din avgift för försäkring dels beroende på värdet av din båt. Det betyder att en felaktig värdering av din båt kan leda till att du inte får ut någon ersättning av försäkringsbolaget. Kolla med fler än ett försäkringsbolag om du har en båt av högt värde, det kommer att löna sig i längden.