Att välja båt

att välja båtÄr det äntligen dags att köpa båten du länge har väntat på att ha råd med? Bra för dig! Men innan du köper din båt är det ett par saker du bör tänka på. Först och främst vill du tänka över vad syftet med båten är. Resa jorden runt, fiska eller sporadiska turer i den lilla sjön ni har er sommarstuga vid? Beroende på vad syftet är bör du anpassa dina kriterier. Det är därför smart att du kan spara mycket pengar på ditt båtköp, om du vet vilken båt du verkligen vill ha. Om du ska köpa en begagnad båt är det bra att först låta minst två försäkringsbolag titta på båten för att värdera den. Det har hänt att försäkringsbolag har godkänt ett värde som de inte kan betala. Då är det individen som står för kostnaden.

Innan du köper

Vad vet du egentligen om att köra en båt? Kanske behöver du gå en kurs, lära dig hur man navigerar eller hur man backar in i hamnen? Kolla upp information om vad du behöver veta inför köpet. När du väl har båten vill du kunna köra den direkt. Vill du ha en ny eller begagnad båt? Priset varierar mycket. Se till att köpa en båt som har ett gott andrahandsvärde, annars kanske du till slut står med en båt som inte är värd något. Om du behöver ett lån kan du besöka MyLoan för att kunna köpa båten du vill ha.

När du har köpt båten

Efter du har köpt båten är det bara att börja åka. Vill du låta dina barn ha roligt? Låt dem åka vattenskidor eller ring bakom båten. Gillar du att fiska? Tråla eller åk ut till en vacker plats för att fiska. Gillar du att åka snabbt? Testa din nya båt och de nya motorerna på öppet hav.